مسائل جدید اخلاقی، قانونی و حقوقی دنیای فناوری اطلاعات (پیچیدگی تصمیم گیری اخلاقی، مسئله ترولی، Privacy By Design، قوانین آسیموف)

تا همین چند دهه پیش اساسا موضوعی به نام اخلاق ربات ها، ماشین ها و الگوریتم ها مطرح نبود اما امروزه با بیشتر شدن نقش ربات ها و همکاری آنها در زندگی انسان ها، این موضوع به موضوعی مهم و بحث برانگیز تبدیل شده است.

وقتی ماشین های هوشمند با قدرت یادگیری و بینایی و صحبت کردن میتوانند کارها را بسیار کارامدتر از انسان ها انجام دهند، مجبوریم سوالاتی از خود بپرسیم نظیر اینکه آیا واقعا ما منحصر به فردیم؟ مزیت ما انسان ها چیست؟ چه کارهایی هست که تا امروز همچنان ما انسان ها در آن از ماشین ها بهتر هستیم؟

مسائل اخلاقی، حقوقی و قانونی، اجتماعی، حریم خصوصی، امنیت همواره از نگرانی های انسان هاست. اما در دنیای هوش مصنوعی این مسائل چگونه خواهند بود؟

در این درس با ذکر مثال های متعدد به پیچیدگی مسائل اخلاقی، حقوقی و اجتماعی در دنیای جدید اشاره شده است، همچنین موارد متعددی از مباحث جدید امنیتی و حریم خصوصی در دنیای شبکه های مجازی و ربات های هوشمند بیان شده است.

قانون GDPR که به تازگی شرکت های اروپایی را ملزم به تغییر سیاست های حفاظت از حریم خصوصی کاربران میکند شامل چه مواردی است؟ از کجا میتوانیم کلیه اطلاعاتی را که شرکت گوگل از ما در طول سال ها میداند مشاهده کنیم و در صورت نیاز حذف کنیم؟

آیا ربات ها هم دارای حق و حقوق هستند؟ قوانین اصلی و تکمیلی آسیموف برای کار ربات ها شامل چه بندهایی میشود؟